AKUPUNKTUR VE ZAYIFLAMA - Akupunktur Nedir ? - KADIN LİFE

6.07.2008

AKUPUNKTUR VE ZAYIFLAMA - Akupunktur Nedir ?

Akupunktur Nedir?
Akupunktur ve zayıflama
Akupunktur 5000 yıldır iğnelerle uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Akupunkturu telefon tuşlarına benzetebiliriz; nasıl ki, belli numaraları tuşladığımızda belli kişiler karşımıza çıkıyorsa, akupunktur iğneleri de belli noktalara uygulama yapıldığında o noktalardan beyine uyarı gider. Vücutta bulunan 261 tane genel nokta ve kulakta bulunan 150 nokta üzerine uygulanır. Bu noktalar, lazer manyetik dalga veya bir iğne ile uyarıldığı zaman, oradan iletilen mesajlar hem o bölgeyi hem de bir takım merkezleri uyararak, iç salgı bezlerinden bir takım salgıların ortaya çıkmasını sağlar ve bu salgılar da gidip o arızalı bölgeyi tedavi eder. Akupunktur sürekli ağrı çeken hastalar üzerinde çok faydalı etkiler göstermektedir.

Herkesin kendine özgü akupunktur noktaları vardır. Akupunktur WHO (Dünya Sağlık Teşkilatı) tarafından yayınlanan raporda da belirtildiği gibi en çok migrene, sinüzite, boyun kireçlenmelerine ve baş ağrılarına iyi gelmektedir. Astım, sivilce tedavileri, alerjik bronşitler, saç dökülmeleri, romatizmal hastalıkların hemen hepsinde ve kabızlık şikayeti olan hastalarda da kullanılmakta ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Bu durumda akupunktur tedavisini en az 6 ay boyunca takip etmek gerekmektedir. Her hafta aynı günde, kulağınızdaki uyarıcı iğnelerin etkisi azalacağından değiştirilmesi gerekir. Akupunktur uygulayan kişinin mutlaka akupunktur eğitimi almış bir doktor ve aldığı bu eğitimin de Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bir sertifika ile onaylanmış olması gerekir.

Akupunktur ve zayıflama:

Bilindiği gibi akupunktur alışkanlık tedavilerinde kullanılır. Kilo verme de beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzının değiştirilmesiyle mümkün olduğuna göre, bu yeni alışkanlıkların edinilmesi sırasında akupunktur hastaya çok büyük kolaylıklar sağlar.

İştahı düzenler ve yemeklere saldırma güdüsünü ortadan kaldırır.

Mide asit oranı kontrol altına alınarak mide kazınması, yanması gibi sorunlar önlenir.

Düşük kalorili beslenmeden dolayı yaşanabilecek halsizlik önlenir.

Metabolizma hızını düzenler. Akupunkturla tedavi gören hasta kendi kendine yaptığı diyetlerden daha kolay kilo vermeyi başarır.
Alıntıdır.

KAYNAK:Akupunktur ve Zayıflama.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger template 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP